AVDELNINGARNA
Baren
Barn
Bilen
Cykeln
Datorer och tillbehör
DVD
Ficklampor
Foto
Fritiden
Grillen
Hemmet
Husdjur
Internet
Jobbet
Kläder
Kroppen
Kulturellt
Köket
Köksinredning
Ljud
Länkar
Läsarnas val
Meta
Miljö
Mobil
Motorcyklar
Osorterat
Resan
Skor
Smart Stuff aStore
Solenergi
Svenskt
Tjänster
Tredje Världen
Trädgården
Utomhusliv
Vatten
Verktyg
Video
Vitvaror
Vård och omsorg
Ätbart
. . . . . . . . . . . . . . . . . .

TIPS OCH TRICKS
Fläckborttagning
. . . . . . . . . . . . . . . . . .

Tipsa en vän om oss:


ARKIV 2014
Januari 14
Februari 14
Mars 14
April 14
Maj 14
Juni 14
Juli 14
Augusti 14
September 14
Oktober 14
November 14
December 14

. . . . . . . . . . . . . . . . .

ARKIV 2013
Januari 13
Februari 13
Mars 13
April 13
Maj 13
Juni 13
Juli 13
Augusti 13
September 13
Oktober 13
November 13
December 13

. . . . . . . . . . . . . . . . .

ARKIV 2012
Januari 12
Februari 12
Mars 12
April 12
Maj 12
Juni 12
Juli 12
Augusti 12
September 12
Oktober 12
November 12
December 12

. . . . . . . . . . . . . . . . . .

ARKIV 2011
Januari 11
Februari 11
Mars 11
April 11
Maj 11
Juni 11
Juli 11
Augusti 11
September 11
Oktober 11
November 11
December 11

. . . . . . . . . . . . . . . . . .

ARKIV 2010
Januari 10
Februari 10
Mars 10
April 10
Maj 10
Juni 10
Juli 10
Augusti 10
September 10
Oktober 10
November 10
December 10

. . . . . . . . . . . . . . . . . .

ARKIV 2009
Januari 09
Februari 09
Mars 09
April 09
Maj 09
Juni 09
Juli 09
Augusti 09
September 09
Oktober 09
November 09
December 09
. . . . . . . . . . . . . . . . . .

ARKIV 2008
Januari 08
Februari 08
Mars 08
April 08
Maj 08
Juni 08
Juli 08
Augusti 08
September 08
Oktober 08
November 08
December 08
. . . . . . . . . . . . . . . . .


. . . . . . . . . . . . . . . . .

ARKIV 2007
Januari 07
Februari 07
Mars 07
April 07
Maj 07
Juni 07
Juli 07
Augusti 07
September 07
Oktober 07
November 07
December 07
. . . . . . . . . . . . . . . . . .

ARKIV 2006
Januari 06
Februari 06
Mars 06
April 06
Maj 06
Juni 06
Juli 06
Augusti 06
September 06
Oktober 06
November 06
December 06
. . . . . . . . . . . . . . . . .

ARKIV 2005
Januari 05
Februari 05
Mars 05
April 05
Maj 05
Juni 05
Juli 05
Augusti 05
September 05
Oktober 05
November 05
December 05SMART STUFF | ARKIV | META |..1..2..3Köp dina smarta saker på Smart Stuff Store
Köp dina smarta saker på Smart Stuff Store.
Amazon har just släppt en Beta på sin nya aStore, ett verktyg där Amazons Affiliates kan bygga sina egna små butiker, utforma dem i stort sett som man vill, och fylla dem med produkter ur Amazons jättesortiment. Vi fick inbjudan från Amazon i går, och bestämde oss för att testa. Vi gjorde i ordning butiken på ungefär en kvart (inget lull-lull, bara en rakt-på-sak presentation), men visst kan man lägga lite mer tid och få en mycket snyggare butik. I alla fall i början kan man bara välja nio produkter till förstasidan, så vi valde ut några som vi använt länge; sådana som vi skulle köpa igen. Några av våra favvoprylar, med andra ord. Kolla in och se vad du tycker! Smart Stuff Store.

22 augusti 2006Orkan-flagga
Vi ber om ursäkt för den sena uppdateringen, men vi blev Diggade ikväll..
Just som vi gjorde oss klara för att lägga upp dagens nyheter här på siten, så började det forsa in mail i brevlådan. Vi har ställt in programmet på att hämta med några minuters mellanrum och ge ifrån sig ett litet pling när det finns nya mail. Ikväll plingade brevlådan som i en ubåt under attack. Vi blev förstås lite nyfikna, började kolla runt och upptäckte att någon som kallar sig "royall64" hade lagt upp en post om oss på Digg:

"The Coolest Why-Didn't-I-Think-Of-That website around.
If you have been surfing Digg frequently, you have probably stumbled upon stories about great products mentioned on this website. This amazing site reviews the newest inventions to make your life easier. It's great for people who have an extra dollar or twenty to spend. (Unfortunatly, I'm not that person)."

Hittills (klockan är nu 03:40) har det här resulterat 1.260 diggs, 11 nya prenumeranter och ett okänt antal besök på sidan. Vi får ha ett allvarligt samtal med server värden i morgon och ta reda på hur det gick. Digg-notisen har också givitc en mängd kommentarer, och lyckligtvis verkar alla gilla siten. Här är några exempel:

• whozurmommy wrote: "I'm getting less and less impressed with the links around here...but this site delivers. I'm buying something from this list for Christmas."
• kamizu: "kickass site with kickass inventions"
• elvisisdead: It's like Kevin Kelly's Cool Tools - but for Europeans.

Tack alla, nu får vi anstränga oss ännu mer för att leva upp till allt beröm. Love you.

15 December 2005
Plaza Interiör rescension

Smart Stuff i Plaza Interiör.
I dag kom Plaza Interiör med sitt senaste nummer (12/05) späckat med inspriation och tips för inredning och boende, bland annat har man besökt en villa nära Tromsø i Norge, som förutom snygg inredning förmodligen har årets bästa utsikt. Makalös. Dessutom hittade vi till vår oförställda glädje också en notis om vårt älsklingsprojekt, nämligen Smart Stuff. Så här skriver Plaza Interiör:

"Den sympatiska webbsajten Smart Stuff vill uppmuntra uppfinningar, god form och smarta idéer. Här har man samlat in en rad smarta produkter, allt från handtag för skavande plastkassar till snygga fåtöljer, inredning, trädgårdsprylar och den senaste tekniken ... Innovativt tycker vi som gärna surfar in varje månad för att kolla senaste skörden av prylar."

Tack, Plaza, för de vänliga orden! Vi kunde knappt sagt det bättre själva. Möjligen med tillägget att vi lägger upp nya prylar i stort sett varje dag, så det kan vara en god idé att surfa in oftare...

29 november 2005
Blog-X Awards

Nominera dina fem favorit-bloggar.
2005 TechWeb Blog-X Awards samlar just nu in nomineringar. Fram till och med den 11 november har du chansen att nominera dina fem favoritbloggar, och lite senare vara med och rösta fram årets bästa. Kraven är att bloggen ska ha teknisk anknytning och att den publiceras utan stöd av etablerade medier. Skulle du tycka att Smartstuff.se är en av de fem du gillar bäst, och har vänligheten att nominera oss, blir vi naturligtvis oerhört smickrade och glada...

5 november 2005Har du problem med att se vår sida?
Genom ett par av våra läsare (tack till Hans P. och Cecilia N.) har vi fått veta att de inte kunnat nå vår sida under en tid. De har istället mötts av ett tomt browserfönster med tecknen () i översta vänstra hörnet. Vi undersöker givetvis varför det kan bli så här, men vi måste erkänna att vi inte har en aning. Därför skulle vi vilja ha din hjälp:

Har du sett det här fenomenet tidigare?
Vet du varför det uppträder?
Vill du hjälpa oss fixa felet?

I så fall vore vi mer än glada för ett mail i frågan. Använd den här adressen och vinn vår eviga tacksamhet!

3 november 2005Det är roligt med statistik.
Vi gick igenom statistiken för oktober i förmiddags, och upptäckte lite oväntade och roliga saker. Att våra besökarsiffror går uppåt visste vi, och under oktober har vi kunnat ta emot nära 7.800 besök. Tack för det, kära läsare! En annan är att den genomsnittliga tiden ni läsare spenderar på siten nu är strax över 8 minuter. Vi tar det som en uppmuntran att fortsätta våra ansträngningar att samla ihop ett läsvärt material. Oktober gav oss dessutom ett par milstolpar till; bland annat passerade vi 1.000.000 hits och 100.000 sidvisningar.

Att nätet i sanning är internationellt upptäcker vi när vi ser varifrån våra besökare kommer. Förutom de mer eller mindre förväntade ställena; Sverige, Europa och USA, hittar vi några ställen som vi ärligt talat inte väntat oss besökare från. Och de vi redovisar här är inte engångsbesök eller ens sådana som besökt oss två gånger; de kan alla vara misstag. Nej, listan nedan är sådana som besökt oss minst tre gånger, och det torde väl vara avsiktligt? Till er alla vill vi säga: Tack för att du besöker oss, och välkommen åter!

Milton, Australien
Muscat, Oman
Riyadh, Saudi-Arabien
Cupertino, Californien (är det du, Steve?)
Beijing och Tianjin, Kina
Sao Paolo och Rio de Janeiro, Brasilien
Montevideo, Uruguay
Warsawa, Polen
Istanbul, Turkiet
Seoul och Kwangju, Sydkorea
Teheran, Iran
Tokyo, Japan
Kuala Lumpur, Malaysia
Guatemala City, Guatemala
Johannesburg, Sydafrika
Manila, Filippinerna
Taipei, Taiwan
Santiago, Chile.

Om någon av er vill skicka oss en mail och berätta hur ni hittade vår site och vad ni tycker om den, vore det fantastiskt roligt att höra av er. Dessutom kan vi slå vad om att det hos er finns smarta saker vi inte ens har hört talas om. Vi tycker det vore intressant om ni ville dela med er av dem till oss alla. Välkommen med ett mail!

30 oktober 2005

Vi är med på Guardians Newsblog och Weblog Guide.
Idag fick vi besked från The Guardian i England om att Smartstuff.se kommit med på The Guardian Unlimiteds (nätupplagan) lista över nya intressanta bloggar (Link log) och även kommer att vara med på deras Weblog Guide. Vi tackar för uppmärksamheten och lovar att göra vårt bästa för att motsvara förtroendet.

12 augusti 2005Det kan bli lite glest mellan nyheterna de närmaste två veckorna.
Vi ska ta det lugnt vid stranden, och försöka hinna besöka en av våra absoluta favoritplatser på jorden, nämligen konstmuseet Louisiana utanför Köpenhamn. Om inte tidigare är vi tillbaka om två veckor med nya smarta saker. Ha en bra sommar tills vi hörs igen! /Red.

22 juli 2005

Vi är med på "I am bored"-listan.
Teamet på I-Am-Bored tyckte att vår site var intressant och värd att lista, och vi måste säga att vi håller med. Vi vill också säga att vi tycker I-Am-Bored är en jättekul idé. Kolla själv så får du se... I-Am-Bored.
http://www.i-am-bored.com

7 juli 2005Ursäkta att vi inte uppdaterat på ett tag...
Tämligen hastigt blev vi nämligen inbjudna att fira midsommarhelgen hos vår vän B, som har ett lika vackert som klassiskt hus i en IT-fri zon på Gotland. Det gav oss också tillfälle att genomföra en sedan länge önskad rundtur bland några av de många konstnärer och konsthantverkare som slagit sig ner på ön. Vi hoppas att reportaget, som vi snart ska lägga upp i någon mån ska kompensera vår bortovaro med tips om vacket hantverk i glas, lera, sten och betong.

Rundturen gav oss även utdelning i form av två som vi tycker smarta saker. Dels en både smart och snygg ljusstake (se nästa notis), och dels ett ljusrelaterat verktyg som vi ska återkomma till endera dagen.

29 juni 2005DEN HÄR AVDELNINGEN HAR FLERA SIDOR |..1..2..3

AVDELNINGAR | BAREN | BARN | BILEN | CYKEL | DATA | DVD | FICKLAMPOR | FOTO | FRITIDEN | GRILLEN | HEMMET | HUSDJUR | INTERNET | JOBBET | KLÄDER | KROPPEN | KULTURELLT | KÖKET | KÖKSINREDNING | LJUD | LÄNKAR | LÄSARNAS VAL | META | MILJÖ | MOBIL | MOTORCYKLAR | OSORTERAT | RESAN | SKOR | SMART STUFF aSTORE | SOLENERGI | SVENSKT | TJÄNSTER | TREDJE VÄRLDEN | TRÄDGÅRDEN | UTOMHUSLIV | VATTEN | VERKTYG | VIDEO | VITVAROR | VÅRD OCH OMSORG | ÄTBART


Gillar du vår sajt? Vill du hjälpa oss bli bättre?
Om du haft nytta eller glädje av innehållet på vår sajt, har du chansen att hjälpa oss bli ännu bättre med ett bidrag till vår verksamhet. Genom att klicka på knappen här under kan du stödja oss via PayPal och deras säkra server. Här kan du använda ditt PayPal-konto, Visa eller MasterCard. Summan bestämmer du naturligtvis själv, men du ska veta att alla bidrag, små som stora, är lika välkomna. Tack för ditt stöd!


SVÅRT ATT HITTA DET DU VILL? PROVA ATT SÖKA!
Google
Web www.smartstuff.se
Dessa sidor kan innehålla copyrightskyddat material som här används utan uttryckligt tillstånd från rättsinnehavarna. Smart Stuff gör detta material tillgängligt på dessa sidor som ett led i våra ansträngningar att öka kunskapen om vissa globala och nationella frågor. Vi anser att detta görs i överensstämmelse med "fair use" av materialet enligt section 107 of the U.S. Copyright Law. Om du vill använda detta copyrightskyddade material i eget syfte utöver "fair use", måste du först skaffa samtycke från rättsinnehavarna. De produkter, tips och idéer som publiceras på denna webbplats har inte alltid provats och testats av oss. Du använder informationen på egen risk, och genom att läsa och använda webbplatsen Smart Stuff har du också gått med på att inte hålla Smart Stuff HB eller någon av dess redaktörer, delägare, bolagsföreträdare eller anställda ansvariga för någon som helst förlust, skada eller obehag som kan resultera av användandet av någon av de produkter, tips eller ideer som beskrivs på dessa sidor. © 2005-2014 Smart Stuff HB. Smartstuff.se har utgivningsbevis och grundlagsskydd enligt Yttrandefrihetsgrundlagen 1 kap 9 §. Redaktionschef och Art Director: Marie-Louise Hedman. Utges av Smart Stuff HB. Version 2.3Alla smarta nyheter, saker, uppfinningar och ideer på Smart Stuff News RSS-flöde via FeedBurner på svenska
Feed via Feedburner

Vad är feeds?

. . . . . . . . . . . . . . . . . .

Vår idé
Föreslå smarta saker
Produkt till test
Föreslå person
Nyhetsbrev
Stöd Smart Stuff
Om cookies
Användarvillkor
. . . . . . . . . . . . . . . . . .Creeper

MediaCreeper